Preud'homme verlaat Europees toneel met nederlaag
Ruben Philippe
| 5 reacties
Preud'homme verlaat Europees toneel met nederlaag
Foto: © SC

Het Europese avontuur van FC Twente zit erop. De Tukkers verloren ook de terugwedstrijd met 1-3. Onder meer twee benutte strafschoppen leverden Villarreal de winst op.

Na de zware 5-1-nederlaag uit de heenwedstrijd was de opdracht voor Twente heel duidelijk. De koploper uit de Eredivisie moest vier doelpunten scoren om alsnog door te stoten naar de halve finales.

Villarreal liet het initiatief in de beginfase aan de thuisploeg. De Tukkers vonden echter geen gaatje in de stevige Spaanse organisatie. Het eerste schot richting doel kwam er pas na een kwartier voetballen via Bajrami. Villarreal nam nadien het commando over. Rechtsachter Mario kreeg op het halfuur de beste kans voor de bezoekers, maar zijn schot ging rakelings naast het doel van Boschker.

De uitverkochte Grolsch Veste kon nadien toch aan het feest. Ruiz werd met een mooie combinatie goed vrijgespeeld en legde de bal klaar voor Bajrami. De middenvelder gleed de bal in een leeg doel binnen. Twente bleef nadien opzoek gaan naar het tweede doelpunt, maar Janko kwam net te kort om een lage schuiver van Bajrami binnen te tikken.  

Na de koffiepauze werd de thuisploeg stevig onder druk gezet door de bezoekers uit Spanje. Het eerste doelgevaar was ook voor Villarreal. Rossi stoomde voorbij zijn verdedigers, maar kwam nadien doelman Boschker op zijn weg tegen.

Enkele minuten later verdween de hoop op kwalificatie samen met Tiendalli van het veld.  De verdediger beging een duidelijke strafschopfout en werd met een dubieuze rode kaart naar de kleedkamers gestuurd. Rossi liet het niet aan zijn hart komen en knalde het leer voorbij Boschker.   

Het vat bij de thuisploeg was nadien helemaal af. Villarreal kreeg nog enkele uitstekende mogelijkheden op de voorsprong, maar onder meer Rubén en invaller Perez slaagden er niet in om Boschker voor de tweede keer te verschalken. De 1-2  kwam er uiteindelijk toch. Boschker werd voor de tweede keer gevloerd op strafschop. Vlak voor affluiten maakte Cani er zelfs nog 1-3 van.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws