Speeldag: Finale (H)
Stadion: Otelul Stadion
Trabzon ten onder in Roemenië
Philippe Crols

De Intertoto Cup is geen gezondheidswandeling voor de favorieten zo blijkt. HSV kwam in Moldavië met de schrik vrij, maar Trabzon deed het slechter. De Turken gingen in Roemenië met 2-1 de boot in.

Tegenstander van het Turkse Trabzonspor was het nietige Otelul Galati. Tot ieders verbazing kwam de thuisploeg na nog geen halfuur op voorsprong via Stan. Voor de bezoekers zag het er even later wel heel benard uit. Yattara kreeg toen rood. De ruststand was 1-0.

Toch leek Trabzon nog een zeer gunstige uitgangspositie te gaan verwerven. Ersem maakte er vijf minuten voor tijd 1-1 van. Dat volstond dus niet voor een gelijkspel, want helemaal op het einde scoorde Paraschiv de 2-1. Cagdas kreeg in de laatste minuut nog rood waardoor Trabzon de partij met negen man afsloot.