Competitie: Intertoto
Speeldag: Finale (T)
Sivasspor maatje te klein voor Braga
Philippe Crols

Het Portugese Braga mag nog altijd de hoop koesteren om straks deel te nemen aan de feitelijke UEFA Cup. In de derde en laatste ronde van de Intertoto Cup had het geen kind aan het Turkse Sivasspor.

Braga stond er na vorige week heel goed voor. In Turkije had het namelijk al met 0-2 gewonnen.

Sivasspor stond dus voor een hele moeilijke opdracht en zou die ook niet tot een goed einde kunnen brengen. De Turken leken de rust te gaan halen met een 0-0, maar dat was buiten Matheus gerekend. Hij zette Braga net voor de pauze op voorsprong.

Na de rust ging de thuisploeg door. Het scoorde nog twee maal. Iets voor het uur verdubbelde Linz de voorsprong. Vanop de stip maakte Aguiar er twintig minuten voor tijd 3-0 van.