Competitie: Intertoto
Speeldag: Finale (T)
Rennes had straffe elfmeterreeks nodig
Philippe Crols

Stade Rennes heeft zich ten koste van Simferopol uit Oekraïne weten te plaatsen voor de UEFA Cup-voorrondes. Het had daar wel een immens spannende strafschoppenreeks voor nodig.

Rennes trok naar Oekraïne met een kleine voorsprong. Een week geleden eindigde de wedstrijd namelijk op 1-0.

De Fransen hielden lange tijd stand, maar twintig minuten voor tijd kwam Simferopol toch op voorsprong. Het was Gigiadze die scoorde en zo ook meteen verlengingen wist af te dwingen. Daarin werd niet gescoord en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Het werd een hele spannende strafschoppenreeks. Deze duurde zo lang dat de eerste spelers een tweede strafschop moesten nemen. Uiteindelijk won Rennes de serie met 9-10.