Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Louis II
Monaco wint eindelijk nog eens

Monaco heeft vanavond Rennes verslagen met 2-0. Het was de eerste overwinning voor de Monegasken in twee maanden. Het team van Didier Deschamps kon niet echt overtuigen, maar strafte twee foutjes van Rennes genadeloos af.

De eerste echt goede kans was meteen raak. Na twintig minuten kwam Rennes opzetten en op voorzet van Ivica Mornar scoorde Alexander Frei, maar scheidsrechter Moulin keurde het doelpunt terecht af wegens buitenspel. Negen minuten later scoorde Monaco aan de overzijde wel. Mohamed Kallon strafte het mistasten van doelman Isaksson af en bracht de thuisclub 1-0 voor. Een minuut later verslikte Abdeslam Ouaddou zich in de bal en kon Ernesto Javier Chevanton zijn derde doelpunt van het seizoen binnentrappen. Buiten deze drie doelpunten, waarvan ééntje dus afgekeurd werd, gebeurde er niet veel in het Stade Louis II.

Ook het eerste kwartier van de tweede helft had weinig te bieden, maar toen kwamen de bezoekers opzetten. Net voor het uur moest doelman Audard, de vervanger van Roma in het doel bij de Monegasken, zijn kunnen tonen op een schot van Källström, dat afweek op Zikos. Een minuut later kwam Audard slecht uit op corner en kon Sorlin op doel trappen, maar de bal belandde op de dwarslat. Een kwartier voor tijd schudde Källström een goede actie uit de benen, maar scoren deed hij niet. Dudu trapte de bal vijf minuten later weer op de dwarslat. Omdat Rennes nu alles op alles moest zetten, kon Monaco counteren. In de 91ste minuut omspeelde Saviola op counter doelman Isaksson, maar slaagde er niet in om de bal in het lege doel te werken.

Monaco wint dus zonder veel glans, Rennes verdiende zeker een punt. Rennes staat tiende met twintig punten, Monaco wipt over Sochaux, Auxerre, Marseille en Bordeaux naar de derde plaats, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.