Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stadium Lille Métropole
Marseille dient Lille eerste thuisnederlaag toe

Olympique de Marseille heeft vanavond in een vooruitgeschoven wedstrijd van de twintigste speeldag Lille verslagen met 1-2. Het was de eerste thuisnederlaag voor Lille, dat in de helft van de competitie nog steeds verrassend hoog meedraait in de top van het klassement.

Al na drie minuten wedstrijd kwamen de bezoekers op voorsprong toen Steve Marlet een vrije trap van Benoît Pedretti verlengde in het doel van Tony Sylva, de doelman van Lille. Marseille liet de thuisclub na het vroege doelpunt komen en speculeerde op de opening. Na 22 minuten werd de score verdubbeld toen Samir Ben Saïd Nasri een prachtige voorzet van Steve Marlet binnenwerkte. Fabien Barthez stond solide te keepen in het bezoekende doel en verhinderde de thuisclub meermaals een goede doelgerichte actie op te zetten.

Na de rust was het Lille dat scoorde. Na een fout van Beye in het strafschopgebied, mocht Philippe Brunel bij de elfmeter Barthez naar de verkeerde hoek sturen. Lille kon buiten deze aansluitingstreffer niet echt iets terugdoen en verliest dus voor het eerst in eigen stadion.

Voor Marseille is dit een levensbelangrijke overwinning tegen een rechtstreekse concurrent. Een mentale opsteker voor het team van Troussier dat nu Auxerre vervoegd op de derde plaats in het klassement. De andere wedstrijden van de twintigste speeldag worden morgen afgewerkt.