Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade Gerland
Lyon verstevigt leidersplaats

Lyon heeft haar wedstrijd op de 23ste speeldag van de Ligue 1 gewonnen van Rennes met 2-1. Het spoelt hiermee de kater door die het zondagavond opliep in de met 2-1 verloren partij op het veld van eerste achtervolger Lille (lees ook: Kampioenschap terug spannend).

Op papier moest Lyon de wedstrijd zonder al te veel moeite winnen. Lyon is in het eigen Stade Gerland nog steeds ongeslagen dit seizoen en Rennes won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd buitenshuis. De leider uit de Ligue 1 kreeg slechts drie doelpunten te slikken in de laatste tien thuisduels terwijl Rennes er evenveel kon maken op verplaatsing. Gunstige voortekens voor de lansdkampioen, maar toch won het niet zonder slag of stoot...

Beide clubs begonnen aftastend aan de partij, maar na negen minuten kreeg Govou een uitgelezen kans om vroeg op voorsprong te komen, maar de bal streelde de paal. Na een kwartier kwam de wedstrijd goed op gang na de studieronde. Na 43 minuten kon Bryan Bergougnoux (foto) een voorzet van Abidal in doel werken. Nog geen minuut later verdubbelde Sydney Govou de score. In twee keer raakte hij voorbij doelman Isaksson. Vlak voor rust liep Lyon dus tot 2-0 uit tegen een Rennes, dat goed meevoetbalde. Lyon verdiende de voorsprong eigenlijk niet...

Na rust kon Lyon het spel goed dichthouden en Rennes domineren. Etienne Didot (Rennes) werd tien minuten voor tijd uitgesloten na twee gele kaarten, maar ver in blessuretijd kwam Rennes alsnog aansluiten via Olivier Monterrubio.

Lyon verstevigt zo tijdelijk haar leidersplaats. Lille speelt om 20u30 haar wedstrijd op het veld van Nice.