Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade de la Meinau
Niang doet Monaco pijn

AS Monaco kon vanavond een goede zaak doen in de strijd voor de tweede plaats in de Franse Ligue 1, maar het kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel bij Strasbourg. Het ging om een inhaalwedstrijd van de 23ste speeldag.

De bezoekers startten nochtans goed aan de wedstrijd met na twee minuten spelen al een goede kans voor Chevanton, maar de Argentijnse aanvaller scoorde niet. Ook Strasbourg liet zich niet onbetuigd en kreeg enkele goede mogelijkheden, maar kwam ook niet tot scoren in de beginfase. Bij de rust stond het 0-0 in een aangename wedstrijd, die goed op en neer ging, maar op basis van de kansen, verdiende Strasbourg een voorsprong tegen Monaco.

Strasbourg begon hevig aan de tweede helft met een erg bedrijvige Niang, die zich in de eerste helft ook al enkele keren liet opmerken. Voor 21.570 maakte de 25-jarige Senegalees er een waar spektakel van. Het enige dat zijn avond compleet had gemaakt, was een doelpunt, of een overwinning tegen Monaco, maar dat gebeurde niet. Strasbourg-AS Monaco eindigde zoals de wedstrijd begon; op 0-0.

In het klassement telt Monaco nu 47 punten, ééntje minder dan Lille, dat derde staat. Strasbourg staat zestiende met 32 punten, drie meer dan Caen. Zondag kan Monaco het kampioenschap beslissen in het duel tegen Marseille, dat tweede staat. Als Lyon haar wedstrijd zaterdag (in Strasbourg) wint, moet Marseille ook winnen om in het spoor van de leider te blijven. Verliest het, lijkt het kampioenschap op zeven speeldagen van het einde beslist te zijn.