Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stadium Lille Métropole
Derde gelijkspel op rij voor Lille

Lille speelde op de 25ste speeldag in de Franse Ligue 1 op eigen veld 0-0 gelijk tegen Sochaux. Het is al het derde opeenvolgende gelijkspel voor de tweede uit de stand. Als leider Lyon wint van Toulouse, staat het zeven punten voor en lijkt het kampioenschap in een definitieve plooi te vallen.

Beide clubs startten de wedstrijd terughoudend en moesten al snel een geblesseerde speler vervangen. Na zes minuten moest Claude Puel, de coach van Lille, Jean Makoun naar de kant halen voor Mathieu Bodmer. Aan de andere kant moest Ibrahim Tall tien minuten later het speelveld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Grégory Paisley. Lille was de betere ploeg en had de meeste kansen, maar gescoord werd er niet in de eerste helft.

Ook in de tweede helft was het een evenwichtige wedstrijd, met de beste kansen voor Lille, maar scoren lukte niet.

Sochaux kreeg waarvoor het kwam; één punt. Lille verdiende meer, maar blijft verweesd achter. Als Lyon straks wint van Toulouse lijkt het kampioenschap beslist, want de verdedigende landskampioen telt dan zeven punten voor op haar eerste achtervolger, Lille. Als Monaco wint bij Nantes, komt het op gelijke hoogte van Lille.

De andere wedstrijden van de 25ste speeldag worden zaterdagavond afgewerkt. PSG-Lens is voor zondag om 21u00.