Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Parc Des Princes
PSG met 0-2 onderuit tegen Lens

PSG heeft op eigen veld verrassend verloren van RC Lens met 0-2. Beide clubs proberen al een tijdje uit een dal te klimmen, maar PSG slaagt daar dus alsnog niet in. Lens lijkt na de aanstelling van de nieuwe coach Francis Gillot een nieuwe adem gevonden te hebben. De andere wedstrijden van de 25ste speeldag werden zaterdagavond al afgewerkt. Het verslag van Lille-Sochaux vindt u hier en de andere wedstrijden werden hier samengevat.

In de eerste helft viel er weinig te beleven. Bijna geen kansen, weinig mooie acties en pas een doelpunt net voor rust. Lens kwam op voorsprong via een perfect getrapte vrije trap van Jérôme Leroy. Hij schilderde de bal prachtig op het hoofd van Alou Diarra, die alleen gelaten werd aan de tweede paal. Diarra kopte de bal in de rechterwinkelhaak van het doel van Lionel Letizi. Net voor rust kon Pauleta even dreigen, maar zijn schot ging naast het de goal van Charles-Hubert Itandje. De ruststand was 0-1.

Na rust scoorde Lens opnieuw. John Utaka zorgde voor de nodige verwarring in de Parijse verdediging, waarop Pierre-Fanfan en Yepes de bal vergaten wegwerken. Jérôme Leroy, die het eerste doelpunt aanbracht, scoorde nu zelf. Hij trapte de bal staalhard met links in de winkelhaak. PSG kon niets meer terugdoen en verloor dus met 0-2.

In het klassement steekt Lens de Parijzenaars voorbij. Na 25 wedstrijden telt het 31 punten en bezet daarmee de tiende plaats. PSG staat dertiende met één puntje minder. Het volledige klassement vindt u hier ==>

Volgende week staat de topper AS Monaco-Lyon op het programma.