Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Michel d'Ornano
Lyon verliest verrassend bij Caen

De openingswedstrijd van de 28ste speeldag in de Franse Ligue 1 heeft al meteen voor de nodige commotie gezorgd. Landskampioen en leider Lyon verloor verrassend met 1-0 op het veld van SM Caen, de club van Steve Dugardein, die een hele wedstrijd speelde, en Grégory Dufer.

Het speelveld in het Stade Michel-d'Ornano lag er niet meteen schitterend bij en al na enkele minuten wedstrijd werd het terrein zompig. Dit bemoeilijkte het spel, maar hinderde het niet. Langs beide kanten vielen er mooie kansen op te tekenen, maar gescoord werd er niet in de eerste helft. Caen won al niet meer in eigen huis sinds 23 oktober en heeft met 46 doelpunten het grootste aantal tegengoals van de clubs uit de Ligue 1. Beide teams slaagden erin het andere niet tot haar normale spel te laten komen, maar toch leverde dit frivool voetbal op.

Ook de tweede helft begon veelbelovend. Lyon zette Caen onder druk, maar de spelers van Patrick Remy konden het gevaar telkens weren. Twintig minuten voor tijd werd er dan toch gescoord. Tegen de gang van het spel in kwam de thuisclub op voorsprong. Watier zette voor richting tweede paal, waar Sébastien Mazure de bal controleerde, voorbij Juninho en Diatta dribbelde en de bal heerlijk tussen de benen van een tergeefs grabbelende Coupet trapte. Lyon probeerde nog wel, maar slaagde er niet meer in om Caen echt te bedreigen...

Voor Lyon is het pas de tweede nederlaag van het seizoen in de Ligue 1. Op de 22ste speeldag verloor het van Lille met 2-1. Als Marseille zondag wint van Saint-Etienne, komt het tot op vijf punten van Lyon en is de titelstrijd terug geopend.