Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stade Felix Bollaert
Lens blijft winnen in Stade Félix Bollaert

Lens heeft vanmiddag haar wedstrijd van de 28ste speeldag gewonnen van Auxerre. Het versloeg in het eigen Stade Félix Bollaert de club van Luigi Pieroni, die twintig minuten mocht spelen, met 3-1. Het was al de derde achtereenvolgende thuisoverwinning voor "les Sang et Or".

De thuisploeg probeerde Auxerre meteen bij de keel te grijpen en slaagde daar ook in. Op zoek naar een derde achtereenvolgende thuisoverwinning waren de spelers van trainer Francis Gillot extra gemotiveerd. Al na twee minuten wedstrijd werd er dan ook gescoord. Op voorzet van Eric Carrière, kopte Leroy de bal door naar Olivier Thomert, die droog binnentrapte. Nog geen minuut later stond het al bijna 2-0 via diezelfde Thomert, maar Cool kon de bal nog net met zijn voet wegwerken. Lens bleef domineren en Auxerre slaagde er maar sporadisch in uit te breken. Bij de rust stond de thuisclub dus verdiend voor met 1-0.

In de tweede helft liet Auxerre zich minder domineren, maar toch was het Lens dat verder uitliep. Thomert opende een kwartier voor tijd prachtig voor John Utaka, pas drie minuten op het veld, die de bal in doel werkte. Zes minuten later scoorde Utaka alweer. Na een mooie driehoek tussen Keita, Carrière en Cousin, kon Utaka de 3-0 op het bord zetten. Twee minuten voor tijd kon Gonzalez nog milderen tot 3-1.

Een verdiende overwinning dus voor Lens, dat negende wordt in het klassement. Auxerre bezet de zesde stek.