Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade Louis II
Lyon mag champagne klaarzetten

In de afsluitingswedstrijd van de 30ste speeldag in de Franse Ligue 1 heeft AS Monaco, vierde in het klassement, in het eigen Stade Louis II met 2-1 gewonnen van Marseille, de tweede. Met nog acht speeldagen te gaan, lijkt het doek nu definitief gevallen te zijn. Lyon, de landskampioen van de afgelopen drie seizoenen, telt nu elf punten voorsprong op eerste achtervolger Marseille. AS Monaco neemt de derde plaats over van Lille.

Na een studieronde van een kleine tien minuten nam Marseille even het heft in handen en kreeg Luyindula een goede doelkans, maar scoren lukte niet. De thuisclub, dat vier punten achterstand telde op Marseille, wist dat het moest winnen en reageerde direct, maar ook zonder succes. De 23-jarige Braziliaan Maicon opende na 25 minuten dan toch de score voor de thuisploeg. Op vrije trap van Plasil kopte Maicon de bal hard in doel. Ook bij het tweede doelpunt kon Fabien Barthez niets doen. Adebayor kreeg de bal toegespeeld door Bernardi en maakte er één minuut voor de rust 2-0 van.

Marseille wist dat het moest reageren als het haar tweede plaats wilde verstevigen en deed dat ook bij het begin van de tweede helft. Na 55 minuten devieerde Bernardi een hoekschop van Meité in eigen doel en scoorde zo ongelukkig de aansluitingstreffer voor Marseille. Dichter konden de bezoekers echter niet meer komen.

AS Monaco won verdiend van een Marseille dat vooral in de eerste helft onmondig was. Marseille blijft wel tweede, maar ziet Lyon na deze speeldag weer verder uitlopen. De champagne mag al in de koelkast gezet worden…