Le Mans
olyLyon
0-1
1-1
1-2
58'
Datum: 31/07/2005 18:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Leon-Bollée
Lyon wint zonder Essien
Kristof Blomme
| 0 reacties
Lyon wint zonder Essien
Foto: © SC

Kampioen Lyon is goed begonnen aan de nieuwe competitie. Op het veld van nieuwkomer Le Mans werd met 1-2 gewonnen. Essien werd niet in de kern opgenomen.

Michael Essien werd door Houllier niet in de kern opgenomen. De Ghanese middenvelder die dolgraag naar Chelsea zou vertrekken had last van een maagvirus. De kampioen had het niet onder de markt met de promovendus. Onder andere Romaric probeerde het een aantal keer van ver, maar zonder succes. Vijf minuten voor de koffie kwam Lyon dan toch op voorsprong. Sylvain Wiltord wist met een schot van ver doelman Pelé te verschalken. 

Na rust probeerde Le Mans iets aan de situatie te veranderen. Na bijna een kwartier slaagden ze daar ook in. Na voorbereidend werk van Romaric kon Matsui voorbrengen. De Melo werkte verrassend binnen tussen twee verdedigers. Lang kon Le Mans echter niet genieten want één minuut later stond het al 1-2. Govou ging aan de haal op links en zijn voorzet werd door nieuwkomer Carew goed afgemaakt. De tweede helft was beter, maar gescoord werd er niet meer. 

Le Mans: Pelé, O.Thomas, Basa, Poulard, Bonnart, Fanchone, Hautcoeur, F.Thomas (Périatambée 87), Matsui (Lucau 72), Romaric, De Melo.

Lyon: Coupet, Réveillère, Cris, Caçapa, Berthod, Govou (Frau 68), Pedretti, Diarra, Malouda, Wiltord (Clément 78), Carew.

Doelpunten: 0-1 Wiltord 38, 1-1 De Melo 56, 1-2 Carew 57.

Scheidsrechter: Piccirillo.