Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Parc Des Princes
PSG start sterk, Rozehnal speelt volledige match
Kristof Blomme

Paris Saint-Germain heeft de eerste competitiewedstrijd gewonnen met 4-1. Metz was het slachtoffer van dienst.

Na een moeilijk seizoen vorig jaar wil PSG er dit seizoen weer iets van maken. De eerste match van het seizoen laat alvast het beste verhopen. Metz werd ingeblikt met 4-1. We waren nog geen vijf minuten ver of nieuwkomer Kalou maakte al zijn eerste voor de Parijzenaars. Een hoekschop van Rothen werd door de Ivoriaan binnengekopt. Vlak voor rust verdubbelde PSG de score. Na een goeie pass van Kalou was het ditmaal Cissé die scoorde.

Vlak na rust breidde middenvelder Rothen de score nog wat uit. Nieuwkomer Ahn kon halfweg de tweede helft nog iets terugdoen voor de bezoekers. Tien minuten voor tijd was de match echter definitief beslist. Een voorzet van Kalou werd door een andere nieuwkomer, Landrin, binnengekopt. Een mooie binnenkomer dus voor Bonaventure Kalou met één doelpunt en twee assists. Rozehnal, vorig seizoen nog bij Club Brugge, speelde de volledige match.

PSG: Letizi, Mendy, Yepes, Rozehnal, Armand, Dhorasoo (Cana 72), Cissé (Landrin 77), M'Bami, Rothen, Kalou (Pancrate 86), Pauleta.

Metz: Wimbée, Allegro (Huszti 46), Borbiconi, Beria, Marchal, Paisley, Renouard (Ahn 61), Proment, Ouadah, N'Diaye (Cisse 76).