Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Gerland
Matig Lyon wint van Strasbourg
Philippe Crols

Landskampioen Lyon sloot net als vorige week de speeldag af. Indrukwekkend was het allemaal niet wat Lyon op eigen veld tegen Strasbourg bracht. Winnen deed het wel, met het kleinste verschil 1-0.

Schitterend was het dus niet wat de toeschouwers in het Stade Gerland te zien kregen. Na acht minuten was er een eerste maal opschudding toen Wiltord na licht contact met Devaux ging liggen in de zestien. Voor een penalty was dat echter te weinig besloot scheidsrechter Layec. Strasbourg liet zich ook niet onbetuigd in de openingsfase. De schoten van Le Pen en Lacour waren echter niet gevaarlijk. Het schot van Alexander Farnerud was dat wel, maar ging net naast. Na twintig minuten kwam Lyon weer goed weg. Een kopbal van Keita ging maar net over. Als je de kansjes tegen de grote ploegen niet afmaakt weet je dat je het deksel op de neus kan krijgen. Dat gebeurde na 25 minuten dus ook met Strasbourg. Carew schermde de bal goed af na een inworp van Reveilleire en trapte de 1-0 puik onder doelman Cassard in doel. Een minuut later had Diané de score weer in evenwicht kunnen brengen. Hij kwam alleen voor Coupet, maar raakte de bal niet goed en trof zo enkel en alleen de paal. Daarmee hadden we het gehad in een matige eerste helft waarin Lyon aan één kans genoeg had om te gaan rusten met een 1-0.

Meteen na rust was Diané weer gevaarlijk. Hij rolde zowat de hele thuisploeg op en besloot uiteindelijk op Coupet. Voor de rest was de tweede helft een grote geeuw. 25 minuten voor tijd bracht Houillier Juninho in voor een lusteloze Wiltord en plots werd de wedstrijd wat levendiger. Met nog een kwartier op de klok zette de Braziliaan Govou op weg naar het doel van de bezoekers. Govou deed alles goed, alleen de afwerking liet te wensen over. Diezelfde Govou was tien minuten voor tijd nog eens gevaarlijk, maar vond in laatste instantie Strasbourg-verdediger Haggui op z'n weg. Het bleef zo bij die magere 1-0 en dus heeft Houillier toch nog wat werk voor de boeg. Lyon heeft na twee speeldagen natuurlijk nog altijd wel het maximum van de punten.