Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Felix Bollaert
Marseille bijt weer in het zand
Jimmy Wouters

Lens had na de 4-0-zege op Wolfsburg in de Intertoto opmerkelijk weinig moeite om Olympique Marseille te verslaan. Zo werd de Zuid - Franse ploeg met 2-0 naar huis gestuurd. Meteen de tweede nederlaag op rij voor Marseille.

Lens kwam het beste uit de startblokken. Iets over het halfuur kreeg Jerome Leroy de kans om de thuisploeg op voorsprong te trappen. Na een fout van doelman Carrasso op Aruna, kreeg Lens een strafschop. Carrasso stopte echter de poging van Lerouy, maar Seydou Keita was er als de kippen bij op het leer alsnog in doel te werken. Lens bleef de betere ploeg en besliste op het uur de partij via een doelpunt van de Braziliaanse verdediger Hilton

Ook Monaco leed een pijnlijke nederlaag in de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. De prinselijke ploeg werd met 2-0 verslagen door Auxerre. Zo opende Violeau na 26 minuten de score met een afstandschot. Nog voor rust moest Monaco met 10 verder nadat Evra uit het veld werd gestuurd vanwege een wilde tackle op Sagna, die geblesseerd de wedstrijd moest staken. Toch gingen de mannen van Deschamps in de tweede helft nog op zoek naar de gelijkmaken. Maar het was de ingevallen Pieroni die Monaco tien minuten voor tijd uittelde.

Overige uitslagen

RC Lens 2-0 Olympique Marseille
1-0 S. Keita ('37);  2-0 V. Hilton ('61)

AC Ajaccio 3-3 Lille
1-0 R. Rocchi ('11); 1-1 J. Makoun ('19); 2-1 W. L. Pereira ('27); 2-2 D. Gygax ('39); 3-2 R. Saifi ('65); 3-3 M. Debuchy ('90)

FC Metz 0-0 Le Mans

AS Monaco 0-2 AJ Auxerre
0-1 P. Violeau ('26);  0-2 L. Pieroni ('79)

Toulouse 0-2 Olympique Nice
0-1 B. Kone ('17);  0-2 S. Traore ('30)

Troyes 0-0 Saint Etienne