Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stadium Lille Métropole
Lille verstevigt vierde plaats

Lille heeft Metz met 3-1 huiswaarts gestuurd. De thuisploeg domineerde de bezoekers en verstevigt in het klassement zijn vierde plaats na deze verdiende overwinning. Metz zakt nog wat dieper weg en voelt de Ligue 2 dichterbij komen…

De eerste kans was meteen raak. Op het – ondanks het koude weer – goede speelveld mocht Dernis een vrije trap nemen. De bezoekende verdedigers zagen hoe Keita de bal voorbij doelman Wimbee werkte. Metz probeerde terug te komen en verdiende de gelijkmaker ook, maar scoren lukte niet.

Ook in de tweede helft probeerden les Messins de bordjes terug in evenwicht te brengen, maar het was Lille dat de score kon uitbreiden. Debuchy centerde vanop rechts, waar Morisot zijn eigen doelman verschalkte. Iets na het uur mochten de bezoekers de boeken sluiten toen Tavlaridis de bal achter Wimbee in doel kopte. Borbiconi lukte in blessuretijd nog de eerredder, maar meer zat er niet in voor Metz.

In de eerste helft verdiende Metz een gelijkmaker, maar Lille overklaste les Messins in de tweede helft en houdt de drie punten verdiend in eigen rangen. Het verstevigt hiermee de vierde plaats, Metz blijft laatste. Met een doelsaldo van -25 en slechts veertien gemaakte doelpunten wenkt de Ligue 2. Metz telt elf punten minder dan Troyes, dat op een veilige zeventiende plaats staat.