psgPSG
Strasbourg
Datum: 10/09/2005 20:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Parc Des Princes
PSG en Troyes winnen
PSG en Troyes winnen
Foto: © SC

Paris SG – Strasbourg 1-0

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond met niet al te veel moeite Strasbourg met het kleinste verschil verslagen. Na de 1-2 nederlaag tegen Nice, moesten de hoofdstedelingen reageren.
 
En dat deden de Parijsenaren. Ze waren doorlopend de betere ploeg en Strasbourg was nooit in staat ook maar één voet aan grond te krijgen. Op het halfuur scoorde Bonaventure Kalou met een droge knal de enige treffer van de avond. PSG hield vervolgens de partij onder controle, en Strasbourg zette hier echter niets tegenover. De betere kansen waren zelfs nog voor de thuisploeg, maar aan de score werd niets meer veranderd.
 
PSG komt dankzij deze overwinning op een voorlopige tweede stek, terwijl Strasbourg tevreden moet zijn met plaats 18.


Troyes – Nantes 1-0

Troyes heeft zaterdag haar eerste overwinning in het eigen Stade de l’Aube geboekt. Slachtoffer van dienst was Nantes.
 
Toch waren het de bezoekers die de partij domineerden. Nantes had voortdurend het betere van het spel, maar wist dat overwicht niet in een doelpunt om te zetten. En net zoals zo vaak in het voetbal, gaat dan de andere ploeg met de overwinning lopen. In de toegevoegde tijd lukte het Troyes wel, waar Nantes de hele partij naar zocht, namelijk scoren. Het was Grax die een voorzet van Jaziri binnenkopte.