Auxerre blijft sukkelen
Jimmy Wouters

Rennes – Auxerre 3-1

Auxerre slaagt er maar niet in om enige constante in z'n prestaties te leggen. Zo verloren ze zaterdag alweer en lijkt de start volledig gemist te zijn.

Rennes had de overwinning vooral te danken aan de sterke aanval. Rennes was de betere ploeg, maar toch bleef het 0-0 bij de rust.

Vlak na de pauze kopte Youssouf Hadji op een corner van Monterrubio de 1-0 binnen. Nauwelijks tien minuten later schoot diezelfde Monterrubio, na een prachtige pas van Kallström, met buitenkant links de 2-0 tegen de netten. Auxerre kon nog wel dichterbij komen dankzij een schitterend doelpunt van Diaby, maar niet veel later bracht Hadji de marge terug op twee.

Ajaccio – Nancy 1-0

AC Ajaccio wist nog maar eens winnen. Het was meteen de eerste overwinning in het eigen François-Coty – stadion.

De winnende treffer viel al erg vroeg in de partij. Al na acht minuten spelen stond de eindstand al op het scorebord. Op een vrije trap van Andre Luiz, kopte Lucas de winnende treffer tegen de netten. Vervolgens bleven beide ploegen mekaar waard, maar de score bleef ongewijzigd.