Datum: 22/10/2006 21:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade du VĂ©lodrome
Lyon haalt zwaar uit in topper
Ruben Claesen
| 0 reacties
Lyon haalt zwaar uit in topper
Foto: © SC

Titelhouder Lyon heeft in dé topper van de tiende speeldag geen spaander heel gelaten van de tweede in de stand, Marseille. Met 1-4 lijkt Lyon zijn suprematie in de Franse Ligue 1 zonder echte tegenstand gewoon vol te houden.
 
Kim Kallström was al na twee minuten dicht bij de openingstreffer. Carrasso redde zijn schot en kon zo de rebound van Fred verhinderen. Na twintig minuten was het dan toch raak. Lyon kreeg een vrije trap, een kolfje naar de hand van Juninho Pernambucano, die zo zijn vierde treffer van het seizoen liet optekenen. Marseille kwam trouwens ook erg dichtbij de 1-1, maar de kopbal van Cana eindigde op de lat. Bij de rust leidde Lyon verdiend, dankzij een prachtige vrije trap van Juninho.
 
Met drie minuten op de klok in de tweede speelhelft werd de score verdubbeld. Govou gaf voor vanop rechts, Benzema, die de geblesseerde Fred kwam vervangen, volleerde de bal achter Carrasso: 0-2. En het werd nog erger voor de thuisploeg, want tien minuten later werd Marseille gereduceerd tot tien man. Taiwo kreeg rood na een zware tackle in de rug van Malouda. Over en out voor Marseille, zou men denken, maar dat was buiten Franck Ribéry gerekend. Hij zette Bamogo in scoringspositie, met de aansluitingstreffer tot gevolg, al stond Bamogo wel buitenspel. Lyon werd weer wakker en nam de match opnieuw in handen. Al gauw liep het weer uit. Eerst via (opnieuw) Juninho, vlak voor tijd via Kallström. 1-4, het resultaat spreekt boekdelen: Lyon is heer en meester in Frankrijk.

Vooraf