Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Marcel Picot
Lille wint ook zonder Odemwingie en Keita
Ruben Claesen

Het Lille OSC van Peter Odemwingie, Kevin Mirallas en Kader Keita, die alledrie een zondag rust kregen van trainer Puel, heeft ook zonder hen de drie punten in de wacht weten te slepen. Het ging bij verrassing Nancy winnen met 1-3. Bij de thuisploeg zat Tosin Dosunmu negentig minuten op de bank. Lille is nu, samen met Sochaux en Lens, gedeeld derde, terwijl Nancy al volgt op vier punten op een zesde plaats.

De eerste periode zou er één worden zonder veel opwinding. Beide ploegen namen geen risico’s, maar allebei dwongen ze toch enkele kansen af. Na zes minuten was de eerste voor Kim, de Braziliaan van AS Nancy-Lorraine. Hij snelde enkele Rijselse verdedigers voorbij, maar zijn schot was niet goed gericht. Na verloop van speeltijd nam Lille het commando over. Bodmer probeerde na een halfuur spelen met een ver afstandsschot, Sorin was bij de pinken. Op de daaropvolgende hoekschop moest Sorin weer zijn kunnen tonen, ditmaal stopte hij een kopbal van Tavlaridis. Bij de rust stond het nog 0-0.

De tweede helft zorgde al voor meer suspens. Al na zeven minuten was het eerste doelpunt een feit. Benjamin Gavanon bracht de thuisploeg op voorsprong, nadat zijn schot afweek op Plestan. Die voorsprong zou echter niet erg lang stand houden, even voorbij het uur stond het opnieuw gelijk. Souleymane Youla, die nog eens speelminuten kreeg en in de basis startte, bereikte na een ren over de linkerflank de achterlijn, Mathieu Bodmer hoefde maar binnen te duwen. En dan ging het snel. Amper vier minuten later zorgde Mathieu Debuchy met een erg knap vrijschopdoelpunt voor de 1-2. In de blessuretijd maakte de sterk spelende Youla een einde aan de hoop van het thuispubliek: 1-3, tevens de eindstand.