Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade August Bonal
Sochaux slaat L'OM terug
Ruben Claesen

In een erg fraaie wedstrijd heeft thuisploeg Sochaux het met het kleinste verschil gehaald van de bezoekers uit Marseille. Sochaux wordt zo gedeeld tweede, Marseille zakt weg tot plaats acht.

Beide teams waren uitermate gemotiveerd voor aanvang van de partij: Sochaux wilde absoluut winnen om vanboven te blijven meedraaien, bij Marseille was het eerder van moeten. L’OM dwong ook de eerste kans af: Civelli kopte een hoekschop van Nasri door, en aan de tweede pal stond Niang klaar om te besluiten, maar zijn inzet miste richting. De wedstrijd ging in een razend tempo op en neer, Marseille dwong de beste kansen af. Na vijfentwintig minuten probeerde Maoulida op z’n Van Houdt’s een voorzet binnen te trappen, al dan niet gewild, doelman Richert was er net op tijd bij. Tien minuten later kreeg Bamogo de beste kans van de eerste helft. De Fransman glipte door de buitenspelval en kwam in perfecte scoringspositie. Hij kon de bal wel kadreren, maar Richert had een knappe redding in huis om de openingstreffer af te weren. Bij de rust stond het nog 0-0.

De tweede helft begon minder furieus dan de eerste. Nasri was de eerste die weer vuur in de wedstrijd bracht. De kleine spelverdeler van Marseille ging op het uur knap voorbij Bréchet en legde aan vanop de rand van de zestien meter, het scheelde een metertje. Tijd voor Sochaux om weer wakker te worden, en even later was het bijna zover. Birsa kegelde een vrije trap keihard naar Carrasso’s doel, de goalie moest zijn vuisten gebruiken. Precies dertien minuten voor tijd viel dan toch de eerste goal, en hij was voor Sochaux. Rabiu Afolabi, ex-Standard, bevrijdde het Stade August Bonal met een rake kopbal na een van links komende vrije trap. Verlies kwam weer akelig in de buurt voor de bezoekers, tijd dus voor eens slotoffensief. En kansen dwong het ook af, maar Niang en Nasri wrongen die de nek om. In de diepe blessuretijd was de beste kans misschien nog wel voor Ronald Zubar, maar Richert stopte zijn kopbal en hield de drie punten in Sochaux-Montbéliard.