Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Abbé Deschamps
Marseille bezorgt Auxerre kater
Ruben Claesen

Olympique Marseille heeft de altijd lastige uitwedstrijd op Auxerre tot een goed einde weten te brengen. En dat ging relatief gemakkelijk, want L’OM won met droge 0-3 cijfers. Ribéry was nog maar eens de smaakmaker.

De wedstrijd begon niet spectaculair, het was wachten tot de achttiende minuut voor het eerste doelgevaar, de kopbal van Maoulida ging net naast. Marseille kwam collectief erg sterk voor de dag en kwam vlak voor rust ook op voorsprong. Na een schitterende actie van Ribéry, waarin hij twee man passeerde én doelman Cool, had hij zijn eerste van het seizoen maar in te tikken. Het ideale moment om op voorsprong te komen, met als logisch gevolg dat die stand gehandhaafd werd tot aan de rust.

De tweede periode begon een stuk heviger dan de eerste. Al na vier minuten kon Maoulida de score verdubbelen. Toen de thuisploeg ook Akale verloor, die achter de rug van de scheidsrechter natrapte maar toch door de lijnrechter gezien werd, leek de wedstrijd in een definitieve plooi te vallen. Auxerre bracht na tien minuten wel landgenoot Luigi Pieroni in, maar veel bakens zou hij niet meer verzetten. Integendeel, het werd nog erger, want twintig minuten voor tijd werd het 0-3. Op de linkerflank kwam de zeer bedrijvige Niang aan de bal en die zette voor tot bij Pagis, die zonder veel moeite de wedstrijd mocht beslissen. Definitief zo bleek, want gescoord zou er niet meer worden.