borBordeaux
olyLyon
1-1
28' Fred
1-2
Datum: 20/08/2006 21:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Lyon wint topper bij Bordeaux
Thomas Dubois
| 0 reacties
Lyon wint topper bij Bordeaux
Foto: © SC

Lyon blijft ook in de huidige competitie in goeden doen. De ploeg won zondagavond één van de eerste toppers van het seizoen op het veld van Bordeaux. Lyon kwam al vlug op achterstand, maar haalde die nog op en won nog verdiend.
 
Bij Lyon geen Diarra meer, hij vertrok afgelopen week naar het zonnige Spanje waar hij de kern van Real Madrid zal versterken. Les Girondins zetten meteen druk op de defensie van Lyon. Dat werd al na vijf minuten beloond. Coupet kon enkel maar toekijken terwijl de kopbal van Faubert achter hem in doel belandde. Die achterstand verlamde Lyon niet. Nee, integendeel, de ploeg krikte het niveau wat op en ging volop voor de gelijkmaker.
 
Het eerste gevaar kwam er via de technisch sterke Juninho even voor het kwartier. Ook Wiltord deed z’n duit in het zakje, maar het echte gevaar kwam er toch via Tiago. Z’n eerste poging belandde maar net naast. De Portugees had meer geluk bij z’n tweede poging. Z’n schot week af op de voet van de Braziliaan Fred die zo even voor het halfuur de gelijkmaker kon aantekenen.
 
Na de rust was het Bordeaux dat het meeste balbezit had en de wedstrijd controleerde. Regelaar Micoud vormde hierbij de sleutelfiguur. Het was echter lang wachten tot de eerste kans. Micoud zonderde Chamakh af voor Coupet, maar deze redde knap. Lyon reageerde via alweer Juninho. Hij testte de reflexen van thuisdoelman Ramé uitgebreid. Het was uitstel, want kort voor tijd trok Lyon toch aan het langste eind via Wiltord die het winnende doelpunt kon scoren. Lyon blijft na drie speeldagen nog steeds ongeslagen, het heeft zeven punten en staat samen met Marseille aan de kop van de Franse competitie.