marMarseille
1-0
2-0
2-1
81' Djibril Cissé (pen)
Datum: 31/03/2007 17:10
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade du Moustoir
Marseille lijdt nieuwe nederlaag
Ruben Claesen

Na de overtuigende thuiswinst vorige week tegen Nice (3-0) dacht iedereen dat Marseille nog een flinke eindspurt in de benen had, maar die gedachte bleek na de wedstrijd op Lorient ongegrond. L’OM ging met 2-1 de boot in en keerde zo met slechts acht op vierentwintig huiswaarts.

Het eerste gevaar kwam al meteen van de thuisploeg. Na acht minuten moest Carrasso tussenbeide komen, toen Saïfi een eerste keer uithaalde. Even later was het de beurt aan de bezoekers: Nasri kreeg de bal van Cissé en rukte op om vervolgens vanop zo’n twintig meter uit te halen, Riou moest naar de grond. Scoren zou er in de eerste helft niet meer gebeuren, bij de rust stond het dus nog 0-0.

Op het uur kreeg Marseille dan haar eerste opdoffer te verwerken. Een voorzet van Gignac eindigde op het hoofd van Saïfi, die vlekkeloos binnenkopte en Carrasso kansloos liet. De tweede volgde een kwartier later: Ulrich Le Pen trapte aan de tweede paal een hoekschop tegen de touwen, Marseille leek verslagen. Maar tien minuten voor tijd bracht Djibril Cissé de spanning terug, door een strafschop te benutten. Het slotoffensief werd ingezet, maar Maoulida en Pagis konden een sterke Riou niet meer verslaan. Lorient won ze verdiend, Marseille zal zich moeten haasten om Europees voetbal voor volgend seizoen te verzekeren.