olyLyon
renRennes
Datum: 18/04/2007 19:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade Gerland
Lyon baalt, maar titel lijkt niet te missen
Ruben Claesen
| 0 reacties
Lyon baalt, maar titel lijkt niet te missen
Foto: © SC

Wat is er mooier voor een club dan thuis kampioen te spelen? Dat dachten die van Lyon ook; als L’OL won van Rennes, was het voor de zesde keer op rij kampioen. Maar wat een galamatch moest worden, eindigde als een poging om een gesloten mossel open te krijgen, maar dat maar niet in te slagen. De wedstrijd eindigde op 0-0, waardoor spelers en supporters de titel zonder overwininng moeten vieren. 

Immers: ook al is Lyon mathematisch gezien nog geen kampioen, de realiteit liegt er niet om: Lyon kan zijn eerste plaats alleen nog verliezen aan Toulouse, het volgende scenario in acht genomen: Lyon moet alles verliezen, TFC moet alles winnen én bovendien het doelsaldo met 27 doelpunten opkrikken, met nog zes wedstrijden te gaan.

In die andere inhaalmatch van de dertigste speeldag klopte Bordeaux makkelijk Nancy met 3-0 dankzij twee goals van Chamakh voor de rust en eentje van Fernando Cavenaghi na tien minuten in de tweede periode. Bordeaux wordt zo vierde op één punt en drie punten van Lens (3de) en Toulouse (4de). Nancy kan haar knappe heenronde maar niet bevestigen en is inmiddels weggezakt tot de vijftiende stek.