marMarseille
1-0
1-1
1-2
84' Mamadou Niang (pen)
Datum: 06/05/2007 21:05
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Stade Louis II
Marseille staat nu echt weer bij de top
Ruben Claesen

Olympique Marseille is weer terug. Na een hoopvol seizoensbegin kende het na een wedstrijd of dertien een serieuze dip waarin het amper punten sprokkelde en zo weggezakt was tot de elfde plaats. Nu heeft het na enkele knappe overwinningen het ritme weer te pakken en staat het, na de winst op AS Monaco (1-2), zelfs weer op één punt van de Champions League-plaatsen. Het staat opnieuw op de vierde plaats, met één punt achterstand op Bordeaux en Lens.

In de altijd moeilijke verplaatsing naar het Stade Louis II nam L’OM nochtans een sterke start. Na zes minuten kwam Djibril Cissé net een teenlengte te kort om de voorzet van Niang in doel te duwen. Precies zes minuten later kon de thuisploeg wél scoren. Yaya Touré stuurde bekeken Jérémie Menez weg, die de bal, oog in oog met Roma, onder de thuisdoelman doorschoof. Marseille was even groggy, maar geleidelijk aan herstelde het zich en vlak voor het rustsignaal kwam het op gelijke hoogte. Samir Nasri veinsde het schot maar gaf de bal mee aan Ribéry, die Roma met een mooie punter in de korte hoek klopte. Zo kwam Marseille op de valreep nog aan de gelijkmaker, vlak daarna floot scheidsrechter Ennjimi voor de rust.

Die treffer, op een psychologisch belangrijk moment, zou de wedstrijd erg gaan beïnvloeden; de tweede helft zou volledig voor de bezoekers zijn. Het begon al na twee minuten, toen Nasri Ribery opnieuw bediende, die de bal maar net over schoot. Op het uur haalde Niang uit vanaf twintig meter, de bal ging naast. Een kwartiertje later snelde Nasri knap twee verdedigers voorbij, maar dit keer was het de paal die dwarslag. Marseille verdiende echt wel de voorsprong, maar kon haar kansen maar niet afmaken. Hetzelfde liedje toen Cissé oog in oog met Roma vergat te scoren. Kortom, het wilde maar niet lukken. Totdat Niang zeven minuten voor tijd in het strafschopgebied van de thuisploeg infiltreerde. Bolivar haalde Niang duidelijk neer, arbiter Ennjimi floot terecht een strafschop. Die werd hoog en droog binnengeschoten door diezelfde Niang, die zo met zijn elfde van het seizoen Marseille de verdiende zege bezorgde.