setSaint-Etienne
lilLille OSC
1-0
1-1
2-1
Datum: 06/05/2007 18:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Stade Geoffroy Guichard
Geen CL voor Lille, ondanks Belg
Ruben Claesen
| 0 reacties
Geen CL voor Lille, ondanks Belg
Foto: © SC

Het ziet er niet naar uit dat Lille OSC volgend seizoen Europa in zal gaan Dat is vooral te wijten aan Saint-Etienne, dat de ploeg uit Rijsel in het eigen Geoffroy-Guichard met 2-1 klopte. Dankzij die driepunter springt Saint-Etienne in de rangschikking over Lille: Les Verts bezetten nu de achtste plaats, Lille is inmiddels al teruggezakt tot plaats tien.
 
Lille wist dat het iets moest ondernemen om toch nog die Europese ambities te mogen blijven koesteren, en kreeg ook de eerste beste kans. Een bedrijvige Mathieu Bodmer werd aangespeeld, hij nam de bal knap op de slof, maar doelman Janot moet niet tussenbeide komen: de bal ging nipt over de dwarsligger. Tien minuten later, even voor het halfuur, bedreigde Dernis het doel van Sylva een eerste keer, maar ook dat schot miste maar net de precieze richting. Vier minuten later deed Moussilou voor hoe het moest. De huurling van Nice, die daarvoor uitgerekend vijf seizoenen uitkwam voor Lille, diende zijn ex-werkgever een eerste opdoffer toe. Hij ontglipte de buitenspelval alvorens Sylva met een knappe lob te verschalken. Les Stéphanois hadden dus genoeg aan een goede kans om te scoren, Lille kon voor de rust niks meer terugdoen.
 
Claude Puel wist wat hem te doen stond en zal het zijn ploeg in de rust ongetwijfeld meegedeeld hebben. Het eerste kwartier was alvast hoopgevend en vlak voor het uur zorgde Luikenaar Kevin Mirallas voor de gelijkmaker. Op een voorzet van Keita kreeg Camara de bal niet weg, waarop de Belg goed anticipeerde en de 1-1 met een gekruist schot mooi in de hoek schot. Lille zat weer volledig in de match, maar drie minuten later was het die dekselse Moussilou weer die het feestje van de bezoekers verpestte. Feindouno had een mooie kruispass in de benen op Dernis, die in één keer doorspeelde naar Matt Moussilou; de Parijzenaar trapte de nieuwe voorsprong achter Sylva. Saint-Etienne had de wedstrijd helemaal overgenomen; het speelde zo dominant dat Lille geen ruimte meer kreeg voor een slotoffensief. Integendeel, de thuisploeg kon nog tot drie keer uitlopen, maar Feindouno, Landrin en Perrin misten elk een goeie mogelijkheid. Saint-Etienne won zo met 2-1, waardoor de deur naar de Champions League voor Lille definitief gesloten is, enkel Uefa-cup zit er nog in.

Ligue 1

 Speeldag 35