Speeldag: Speeldag 38
Stadion: Stadium Lille Métropole
Rennes strandt op enkele seconden van CL
Ruben Claesen

Na drieënnegentig minuten leek Rennes op weg naar de Champions League. Het leidde met 0-1, terwijl Lens hopeloos met 3-0 achterstond op Troyes. Een overwinning bracht Stade Rennes dus in de CL, maar in de dying seconds verbrodde Nicolas Fauvergue, die ook Anderlecht de das om deed, het feestje.

De eerste helft was niet van de grootste kwaliteit. Weinig pit en kansen, al startte Lille wel het beste. Luikenaar Kevin Mirallas kreeg al na vier minuten een goeie kans, maar zijn kopbal werd van de lijn gekeerd door Cheyrou. Gescoord zou er in de eerste 45 minuten niet worden, het was wachten op een doorbraak in de tweede periode.

Ook nu was het lang wachten op een doelpunt, maar een kwartier voor tijd was het dan zo ver. Cheyrou vond eerst nog Sylva op zijn weg, maar in de rebound reageerde John Utaka gevat en opende zo de score. Rennes virtueel naar de Champions League, maar dan moest het wel op voorsprong blijven. Dat lukte allemaal fantastisch, totdat daar de allerlaatste minuut blessuretijd aanbrak. Fauvergue sprong indrukwekkend hoog en kopte een vrije trap mooi in de hoek. 1-1 in de absolute slotfase, de teleurstelling bij Rennes, en vooral bij trainer Dréossi, was immens: Toulouse mag de Champions League in, Rennes moet zich tevreden stellen met de Uefa-cup.