Speeldag: Speeldag 38
Stadion: Stade de l'Aube
Lens van alles naar niks
Ruben Claesen

Racing Club de Lens likt zijn wonden. Het had nog maar één overwinning nodig om de voorronde van de Champions League veilig te stellen, en dat op het veld van Troyes, dat reeds naar de tweede klasse gedegradeerd was. Lens verloor echter jammerlijk, en doordat Toulouse en Rennes wél beter deden, eindigt Lens nu zelfs op de vijfde plaats, waardoor het zelfs kan fluiten naar de Uefa-cup. Die moet het dan maar bereiken via de Intertoto.

De match begon desastreus voor de bezoekers. Al na acht minuten mochten Les Sang et Or aan de achtervolging beginnen. Via een vrije trap kwam de bal op links bij Amzine, wiens voorzet door Danic al duikend werd binnengekopt. Niet het scenario waar Lens op hoopte, het ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar Monterrubio en Jemaa slaagden daar niet in. Tien minuten voor rust werd het nog wat erger voor Lens. Marco Ramos pakte na een gevaarlijke tackle zijn tweede gele kaart, nadat hij vijf minuten eerder nog op de bon werd geslingerd voor protest. Lens kreeg tot aan de rust niets meer klaar, de Champions League leek nu opeens heel veraf.

Ook in de tweede helft leek Lens nog niet wakker. Troyes speelde ongedwongzn en bestrafte de onoplettendheid van de bezoekers na tien minuten in de tweede helft. En wat een onkunde in de bezoekende defensie: Troyes kreeg rustig de tijd om de bal voor te brengen; een eerste schot werd afgeblokt en slecht weggewerkt, recht in de voeten van Matuidi: zijn schot week af en ging gestrekt in de hoek, Itandje voor de tweede keer gevloerd. Lens was totaal overrompeld en kreeg twee minuten later opnieuw een treffer tegen. Na vreselijk uitverdedigen van Demont kreeg Danic de bal op links, die met een schitterende voorzet de knikker van Yann Lachuer vond. 3-0, Lens gaf zich over, de Champions League-droom mocht opgeborgen worden. Troyes gaf hun thuissupporters echter wel een mooi afscheidscadeau, al stond de degradatie natuurlijk al vast.