Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade du Moustoir
Lyon maakt verwachtingen waar
T. Coremans

Om 20.00h, zaterdagavond, begon in het “Stade du Moustoir” de wedstrijd tussen thuisploeg FC Lorient en Europese klepper Olympique Lyon. FC Lorient stond in het klassement op een mooie achtste plaats. Het kon schitterende resultaten voorleggen. Er was de winst in Parijs en thuis tegen Nantes. Eén maal werd verloren, van Bordeaux. De spelers van Lorient waren supergemotiveerd om Lyon te mogen ontvangen. Olympique Lyon van zijn kant startte weer onfeilbaar aan de competitie. Het haalde een dertien op vijftien in de Franse competitie en stond samen met Marseille op de eerste plaats. In de Champions League werd in eigen huis met 2-0 gewonnen van het grote Real Madrid. Ster Juninho kreeg rust en startte op de bank. Wat kon Lorient klaarspelen tegenover één van de beste clubs van Europa?

Lyon begon het meest geconcentreerd aan de wedstrijd en dat leverde al meteen bijna een doelpunt op. De kopbal van Cris werd uit de linkeronderhoek gekeerd. Maar twee minuten later was het wel prijs. Een hoekschop werd verlengd door de Braziliaan Fred. Tiago knalde, vanop vijf à zes meter, voorbij doelman Audard. Lorient werd algauw met de neus op de statistieken gedrukt. Na een kwartiertje bracht Källström Wiltord vrij wiens schot maar net afgeblokt werd. Olympique had niet al teveel moeite om de wedstrijd onder controle te houden. Het probeerde nog een paar afstandsschoten en hield de boel vanachter hermetisch afgesloten. Lorient kon in de eerste helft voor geen enkele zuivere doelkans zorgen. Kon coach Gourcuff voor de nodige wijzigingen zorgen binnen zijn kern.

In de tweede helft was de eerste kans alweer voor Lyon. Fred mikte niet precies genoeg naar de hoek. Na drieënvijftig minuten kwam de ploeg uit Bretagne eindelijk eens opzetten. Le Pen kon centraal op een voorzet inkoppen maar zijn kopbal belandde links naast het doel. Lorient kwam stilaan in de wedstrijd. Saïfi bracht de net ingevallen Gignac vrij die Coupet tot een schitterende redding dwong. Lorient kreeg nog drie goede kansen op de gelijkmaker maar een geconcentreerde Coupet was niet te verslaan. Steve Marlet was er even later nog eens dichtbij maar hij besloot naast. Lorient begon erin te geloven en creëerde kans na kans
Maar net toen Lorient dacht recht te hebben op de gelijkmaker stond daar de ongenaakbare Fred. Hij bracht Lyon op 0-2 met het hoofd. Lorient was mentaal aangeslagen door deze onverdiende voorsprong. Lyon profiteerde twee minuten later opnieuw. Malouda knalde de bal, na een pass van Toulalan, voorbij de goalie van de thuisploeg. 0-3, zo leek na vierenzestig minuten de wedstrijd gespeeld. Na negenenzestig minuten bracht Le Pen een kort gezette vrije trap tot bij Caini die van dichtbij binnenkopte. 1-3, verdiend doelpunt voor de Bretoenen. Na de aansluitingstreffer speelde Lyon op balbezit en kon nog sporadisch dreigen. Vooral via Wiltord. Aan de overkant kon de oprukkende Marchal nog twee maal op doel koppen maar miste. Lyon tikte de wedstrijd uit en won uiteindelijk verdiend. Lorient speelde een mooie tweede helft tegen grootmacht Lyon.

Lyon blijft hiermee zeker aan de leiding. Co-leider Marseille neemt het morgen thuis op tegen Bordeaux. Lorient zakt enkele plaatsjes maar heeft door deze nederlaag nog niets verloren dit seizoen. Het trof namelijk al de zwaarste tegenstanders in de Ligue 1.