marMarseille
borBordeaux
1-0
2-1
64' Marouane Chamakh (pen)
Datum: 17/09/2006 21:00
Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade du Vélodrome
Marseille blijft in winning mood
Ruben Claesen

Lyon is nog lang niet van Marseille af. Want het Olympique met lichtblauw-witte kleuren versloeg in het eigen Stade Vélodrome Bordeaux met 2-1. Geen glansrijke prestatie, maar wel efficiënt. Marseille komt in de stand dus naast Lyon te staan, Bordeaux zakt terug tot plaats negen.

Les Girondins probeerden vanaf het begin vroeg druk te zetten, maar telkenmale werd het teruggedrongen tot haar organisatie. Maar L’OM had het er aanvankelijk wel moeilijk mee, de snelle uitbraken waarmee het doorgaans gevaarlijk is, kwamen er nu minder frequent. Er waren weinig tot geen noemenswaardige kansen te melden in deze eerste periode, waarin Marseille de wedstrijd controleerde, terwijl Bordeaux vooral loerde op de counter en er af en toe snel uitkwam. Enkel de doelpunten ontbraken.

En op een goal zou het niet lang wachten zijn. Want na vier minuten in de tweede speelhelft kon Mickael Pagis de score openen. Niang probeerde Ribéry te bereiken, maar in plaats van Ribéry kwam de bal bij Pagis die fraai afwerkte. En Marseille ging verder op zijn elan, want vijf minuten later werd de score al verdubbeld. Op een goed genomen vrije schop van Nasri liet Taye Taiwo doelman Ramé kansloos. Even na het uur gaf scheidsrechter Duhamel een strafschop aan Bordeaux na een vermeende overtreding van Taiwo op Faubert. Invaller Mourouane Chamakh, die pas zeven minuten op het veld stond, trapte de strafschop voorbij Carrasso. Bordeaux zocht vanaf dat moment naar de gelijkmaker, maar scoren lukte niet meer. Het zou de wedstrijd ook niet met elf man uitspelen, want twee minuten voor tijd kreeg Faubert een rode kaart voor een elleboogstoot op Oruma.