Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Parc Des Princes
PSG snoept Lille alsnog twee punten af
Ruben Claesen

Ietwat tegen de gang van het spel in heeft Paris Saint Germain toch nog een puntje uit de brand weten te slepen tegen Lille. De hoofdstedelingen hebben zo al hun vierde gelijkspel beet, maar konden nog altijd niet winnen. Lille lijkt weer de oude, maar heeft nog wat moeite met de efficiëntie en staat voorlopig negende.

De Parijzenaars waren met goede moed aan de partij begonnen. Lille was absoluut geen makkelijke tegenstander, maar het wou o zo graag nog eens de drie punten thuis houden. Al na twee minuten kreeg het een goede kans op de openingstreffer na een mooie combinatie tussen Luyindula en Pauleta, het schot van die laatste moest door Sylva in hoekschop geduwd worden. Gaandeweg nam Lille de wedstrijd over en drie minuten voor rust kwam het ook op voorsprong. Obraniak stuurde een vrije trap het pak in, Armand ontzette zwak en zo kon Makoun de 0-1 binnenkoppen. Logischerwijze was dat de ruststand, Lille leidde verdiend tegen een thuisploeg die helemaal niet in de wedstrijd zat.

Al vroeg in de tweede helft kreeg Lille dé kans op de 0-2. Na een knappe collectieve actie kwam Larsen Touré alleen voor Landreau. Touré moest hem maar binnenduwen, maar zijn vizier stond niet op scherp. Dat werd bijna afgestraft, twintig minuten voor tijd. Scheidsrechter Fautrel gaf PSG een strafschop na een lichte fout van Plestan op Diané, Pauleta mocht het zaakje afmaken, maar die stuitte op een goeie Sylva. Als je zo’n kans onbenut laat, kun je het doorgaans vergeten, maar drie minuten voor tijd kwam PSG toch nog op gelijke hoogte. Op aangeven van Clément kwam Pierre-Alain Frau in scoringsrijke positie, de invaller liet Sylva ditmaal kansloos. 1-1 bleef het, een gevleid gelijkspel voor de thuisploeg, maar daar zal het hoegenaamd niet van wakker liggen.