Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade de la Meinau
Lens gaat opnieuw onderuit
Ruben Claesen

Het gaat niet goed met Racing Club de Lens. Aanvankelijk nog getipt als titelkandidaat, kon Lens nog altijd niet winnen. Ook op Strasbourg liep het weer fout. De promovendus, die een fraaie seizoensstart doormaakt, stuurde Les Sang et Or met 2-1 terug naar af.

Strasbourg kon, in tegenstelling tot de andere nieuwkomers in de Ligue 1, vrank en vrij aan de wedstrijd beginnen tegen een team dat haar vorm volledig kwijt is. Dat was te zien in het wedstrijdbegin. Al na vijf minuten kon Mouloungui de score bijna openen, maar op de mooie voorzet van Abdessadki miste zijn kopbal op een haar na het doel. Het was de thuisploeg die de lijnen uitzette, Lens was erg tam en onderging vooral het spel. Even voor rust werd het daar ei zo na voor afgestraft. Gameiro stuurde Renteria diep, die alleen voor Runje kwam, maar de ex-goalie van Standard voorkwam een achterstand. Ook de rebound van Mouloungui leverde geen goal op.

Ook in de tweede periode kon Lens de bakens niet verzetten. Integendeel, na tien minuten kwam Strasbourg zelfs verdiend op voorsprong. Een volledig vrijstaande Wason Renteria kopte een corner van Abdessadki keihard voorbij Runje, het was typerend voor de vorm waarin de bezoekers verkeerden. Lens was het noorden kwijt en Strasbourg profiteerde daarvan. Even voorbij het uur versnelde Mouloungui aan de linkerflank na een mooie tegenaanval, zijn voorzet was perfect op de maat van Cohade, die de bal beheerst tegen de touwen trapte. 2-0, Lens moest nu heel snel iets ondernemen om niet met lege handen huiswarats te moeten keren. En tegen de verwachtingen in gebeurde dat ook. Met nog twintig minuten op de klok trapte Sablé een vrije trap het pak in, de bal bleef hangen en uiteindelijk viel hij voor de voet van Seydou Keita, die niet aarzelde en Lens terug in de wedstrijd bracht. Zes minuten voor tijd bracht Lens-trainer Roux alles in orde voor een slotoffensief door Pieroni in te brengen voor Dindane, een tactiek die nog bijna werkte ook. De Luikenaar kon koppen op een voorzet van Khiter, maar zijn vizier miste maar net de goeie richting. Strasbourg moest buigen onder de aanvalsgolven, maar brak uiteindelijk niet. Ook niet toen Sablé een vrije trap vanaf zo’n 25 meter op doel afvuurde. De bal leek heerlijk in doel te gaan, maar doelman Cassard had een fantastische sprong in huis om de drie punten alsnog thuis te houden. Lens kon zo opnieuw niet winnen en staat nu zelfs op een degradatieplaats, al heeft het wel een match minder gespeeld. Voor Strasbourg was dit de derde overwinning op rij.