Competitie: Ligue 1
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade Francois Coty
Lyon verliest, PSG alleen leider

Na een tweede helft met veel drama en wisselende kansen heeft Olympique Lyon verloren op het veld van Ajaccio. Het werd uiteindelijk 3-1 in het Stade François Coty.

In de eerste helft vielen er geen doelpunten of andere speciale zaken te noteren, maar beide ploegen hadden alles opgespaard voor de tweede helft. Lacazette had Lyon op voorsprong gebracht, maar binnen tien minuten had de thuisploeg alles rechtgezet: Belghazouani maakte gelijk en Mutu wist Ajaccio zelfs op voorsprong te brengen.

In de slotfase kreeg Lyon een strafschop, maar Gomis wist deze niet om te zetten. Lovren kreeg even later rood voor de bezoekers en in de daaropvolgende penalty beslechtte Mutu het lot van Lyon.

Lyon heeft nu een achterstand van drie punten op PSG, dat alleen leider is. Ajaccio blijft in het rechterrijtje kamperen, maar staat er nu iets beter voor met het oog op het vermijden van de degradatie.