Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Municipal du Ray
Nice zet Stade de Reims eenvoudig opzij
Christophe van den Boom

OGC Nice heeft een eenvoudige zege geboekt tegen Stade de Reims. Het werd 2-0. Nice verstevigt zijn vierde plaats in het klassement. Reims moet stilaan vrezen voor degradatiegevaar.

Nice nam al vanaf de start de wedstrijd in handen. Na tien minuten spelen haalde Tacalfred een speler van de tegenstander onderuit. De bal ging op de stip en Eyserric faalde niet. Ook na het doelpunt deelde de thuisploeg de lakens uit, maar het wist niet meer te scoren voor de rust.

Ook na de rust dicteerde Nice de wet, maar het was wachten tot vijf minuten voor affluiten tot een tweede doelpunt. Een vrij trap kwam ter hoogte van de penaltystip bij Civelli terecht, hij torpedeerde doelman Agassa. Op dat moment stond Reims al met z’n tienen, want Mandi kreeg in de 69e minuut zijn tweede gele kaart.

Nice verstevigt zijn vierde plaats in het klassement. Stade de Reims staat voorlopig zeventiende en heeft één puntje meer dan Evian, dat zich in degradatiegevaar bevindt.