Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Parc Des Princes
PSG zet titel extra luister bij
Timothy Collard

Paris Saint-Germain heeft zijn titel ingezet met een overwinning. De Parijse club nam in de eerste helft afstand van Brest en bleef makkelijk overeind.

PSG wilde zijn supporters nog eens verwennen in het laatste thuisduel van het seizoen. Zlatan en co namen een vliegende start en het was de Zweedse vedette zelf die het voortouw nam. Na amper vijf minuten spelen opende Ibrahimovic de score voor PSG.

Daarna viel het wat stil, maar op het halfuur verdubbelde Matuidi de score. Niet veel later legde Zlatan de wedstrijd in een definitieve plooi. De Zweede maakte er 3-0 van, meteen ook de ruststand.

Na de rust haalden de Parijzenaars de voet van het gaspedaal. De kampioen beperkte zich tot het uittikken van de partij, maar tien minuten voor tijd lukte Brest dan toch de eerredder. Benschop tekende voor het doelpunt van de hoop, maar daar bleef het ook bij. David Beckham, die na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, startte in de basis bij PSG en werd enkele minuten voor tijd vervangen.