Competitie: Super League
Speeldag: Speeldag 10
Panathinaikos ontgoochelt buitenshuis
Michael de Koning

Panathinaikos kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen middenmoter Larissa. De club van Mbo Mpenza verweerde zich kranig tegen de voetbalgrootheid uit Athene.

Een complexloos Larissa nam de beste start. Pogingen van Sarmiento en Venetidis strandden buiten het doelkader. De Groene Garde van Henk Ten Cate liep achter de feiten aan. Pas na vijftien minuten kreeg Panathinaikos een eerste kans. Middenvelder Matziolis kopte nipt naast. Larissa voerde de druk nog op met een gevaarlijke voorzet van Solano. Parra en Fotakis faalden bij de afwerking. Vroeg in de tweede helft kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong. Na een prima voorzet van verdediger Kotsios werkte de Poolse aanvalsleider Zurawski beheerst de bal in doel.

Het doelpunt schudde Panathinaikos wakker. In de 67e minuut lukte Cleyton met een fenomenale omhaal de gelijkmaker. Verder kwamen de groentjes uit de Griekse hoofdstad niet meer. In de staart van de wedstrijd zag Larissa-speler Fotakis nog de rode kaart.

Na tien speeldagen heeft Panathinaikos zestien punten. De jongens van Henk Ten Cate doen het niet al te best in de Griekse competitie. Koploper en aartsrivaal Olympiakos telt al zeven punten meer. (AN)