juvJuventus
lazLazio
Datum: 22/04/2009 20:45
Competitie: Coppa
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Stadio Delle Alpi
Lazio is eerste finalist Coppa Italia
Geoffrey Verbruggen
| 0 reacties
Lazio is eerste finalist Coppa Italia
Foto: © SC

Lazio mag zich opmaken voor de finale van de Coppa Italia. De Romeinen waren net als in de heenwedstrijd met 2-1 te sterk voor Juventus. In de finale wacht Sampdoria of Inter.

De bekerfinale is voor Lazio de ultieme kans om een verloren seizoen alsnog wat kleur te geven. Juventus mag na de quasi gemiste titel een kruis maken over zijn seizoen.

 

De Bianconeri zagen nog voor rust hoe Mauro Zárate (foto) het leer vanop 25 meter prachtig en buiten bereik van Buffon in doel schilderde. Het signaal voor Juve om twee keer te scoren, wou het nog verlengingen afdwingen.

 

Maar het was opnieuw Lazio dat de weg naar de netten vond, zij het met een gelukje. Via het lichaam van Grygera week het afstandsschot van Kolarov in doel: 0-2.

 

Korte hoop

 

Enkel Del Piero - drie minuten na zijn invalbeurt – schonk Juventus nog wat hoop met een treffer van dichtbij. Het was echter slechts een pleister op een houten been, want na de 2-1 uit de heenwedstrijd in Rome stoot Lazio door naar de finale van de Coppa.

 

Morgen staat met Inter – Sampdoria de andere halve finale op het programma. De heenmatch eindigde op 3-0 in het voordeel van Sampdoria.