Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Mutu brengt Fiorentina naar de kwartfinale
Wouter Laeremans

Fiorentina heeft in de achtste finale van de Coppa Italia Chievo opzijgezet met 3-2. Met dank aan Adrian Mutu, want de Roemeen maakte twee goals.

Een kwartier voor tijd speelde Chievo bij een 1-2 stand een spelletje volleybal in de eigen zestien. De eerste handsbal werd niet bestraft met een penalty, de tweede zag de scheidrechter net buiten het strafschopgebied in het halve maantje. Fiorentina maalde er niet om en zette de vrije trap om in een doelpunt toen de bal afweek op de hiel van de debuterende Babacar.

Fiorentina duwde het gaspedaal dieper in en Chievo moest de rol lossen. Adrian Mutu zette zijn ploeg twee minuten na de gelijkmaker op voorsprong met zijn tweede van de namiddag. Chievo-doelman Squizzi kon zijn schot niet genoeg raken om de bal uit zijn kooi te houden.

De match was nochtans vreselijk begonnen voor de thuisfans. Na amper zeven minuten verstuurde Chievo een lange bal richting het doelgebied van Fiorentina. Verdediger Per Krøldrup kreeg de bal niet goed weg en communiceerde slecht met zijn doelman. Avramov bokste naast de bal, Granoche bedankte voor het late Nieuwjaarsgeschenk.

Adrian Mutu leek tien minuten voor rust orde op zaken te stellen met een rake kopbal, maar drie minuten later had Simone Bentivoglio die gelijkmaker al ongedaan gemaakt. Het jeugdproduct van Juventus was moederziel alleen gelaten aan de tweede paal en kopte de 1-2 tegen de touwen. uiteindelijk bleek Fiorentina toch te sterk voor de club uit Verona.