Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Stadio Olimpico
Lazio naar finale Coppa na knotsgek slot
Sander De Graeve

Met Lazio is de eerste finalist van de Coppa Italia bekend. Alle opwinding bleek bewaard tot het absolute slot. Vidal schoot Juventus ogenschijnlijk de verlengingen in maar nog geen minuut later nam Floccari met een goal voor Lazio alle twijfel weg.

In de heenwedstrijd van vorige week werd het 1-1 in een spannende match. Ook nu was het een duel op het scherpst van de snee, al wil dat in Italië zeggen dat er weinig kansen te zien waren. Alvaro Gonzales scoorde al snel voor de thuisploeg.

Lazio zakte terug om de voorsprong te verdedigen en leek het te halen tot Arturo Vidal in de 92e minuut de match naar verlengingen schoot. Dat dacht iedereen alvast. Nog geen minuut later kopte Floccari, op de laatste corner van de reguliere speeltijd, Lazio de finale in.