Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stadio Luigi Ferraris
Sampdoria vlot voorbij Fiorentina
Maarten Vandenabeele

Sampdoria veegde vanavond de vloer aan met Fiorentina in de 1e wedstrijd van de 23e speeldag en staan dankzij de 3-0 overwinning voorlopig op een gedeelde 3de plaats.

Al na 11 minuten tekenden de bezoekers hun doodsvonnis: Bojinov werd uitgesloten voor een slag aan Volpi en in het daaropvolgende tumult kreeg ook verdediger Delli Carri rood, voor het beledigen van scheidsrechter Dondarini. Ook probeerde de woedende Delli Carri de kaart uit de handen van de spelleider te trekken.

Met 9 tegen 11 hield Fiorentina niet lang stand: op het kwartier scoorde Flachi de 1-0. Hij juichte niet, als teken van respect voor zijn ex-club. Tonetto verdubbelde de voorsprong in de 33e minuut en zo werd de 2e helft helemaal een non-event. Diana maakte er in de 74e minuut nog 3-0 van.