Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stadio Olimpico
Lazio op het nippertje voorbij Atalanta
Maarten Vandenabeele

Lazio kan weer iets vrijer ademen na een nipte overwinning op de rode lantaarn, Atalanta Bergamo. De Romeinen wonnen de eerste wedstrijd van de 24e speeldag met 2-1.

Het venijn zat duidelijk in de staart van elke helft. In de eerste helft gebeurde weinig tot de laatste minuut. Makinwa zag wel een doelpunt afgekeurd, maar er was duidelijk handspel aan voorafgegaan en er was dan ook geen protest van Atalantazijde. In die 45e minuut scoorde Makinwa opnieuw en dit keer geheel reglementair: hij kopte de bal voorbij de kansloze Sereni. Nog geen minuut later antwoordde Lazio al gevat: Bazzani was rapper op de bal dan Taibi en hij kopte de gelijkmaker tegen de touwen.

Na de rust hetzelfde liedje: weinig emotie tot de laatste minuut. De zoektocht naar een thuisoverwinning leverde toch nog iets op toen Liverani (foto) in de 89e minuut de winst verzekerde voor de Biancocelesti: 2-1.

Na een 1/15 geraken de Romeinen dankzij de driepunter weer wat tussen de mensen, terwijl Atalanta troosteloos laatste blijft met amper 14 punten. Dat zijn er 6 minder dan Brescia, voorlaatste in de stand.