Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Fiorentina start uitstekend
Maarten Vandenabeele

Fiorentina heeft het nieuwe seizoen uitstekend ingezet. De Viola klopten in Firenze het sterke Sampdoria met 2-1.

De thuisploeg ging meteen richting vijandig doel. Al na 13 minuten was het raak: een weggewerkte bal werd door Fiore binnengekopt. Na een halfuur werd de voorsprong verdubbeld via Toni (foto). De lange spits zette een strafschop om na een fout op hemzelf in de 16.

Na de rust probeerde Samp wat terug te doen. Het duurde tot een kwartier voor het einde voor Diana de aansluitingstreffer lukte. Zonder veel overleg gingen de Blucerchiati op zoek naar de gelijkmaker maar die kwam er niet meer. Toni scoorde in de blessuretijd nog een schitterend doelpunt maar de goal werd terecht voor buitenspel afgekeurd.