Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadio Armando Picchi
Livorno te sterk voor Lecce
Maarten Vandenabeele

Livorno heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe Italiaanse voetbalseizoen gewonnen. De ploeg van Roberto Donadoni klopte Lecce met 2-1.

Lucarelli, de topschutter van vorig seizoen, deed gewoon verder met hetgene waar hij vorig seizoen een patent op had: doelpunten scoren. Met een stevige rechtse trap vloerde hij doelman Sicignano in de 14e minuut: 1-0 (foto). De bezoekers gingen op zoek naar een tegentreffer. In de slotfase van de eerste helft zag scheidsrechter een strafschopfout in een duel tussen Vargas en Diamoutene. Pinardi liet het buitenkansje niet liggen en de stand was weer in evenwicht: 1-1.

Na rust was het opnieuw de thuisploeg die de aanvalstrom luidde. Al na 3 minuten had die aanpak succes: Palladino schoot met rechts binnen: 2-1. Daarna controleerde Livorno de partij en hield zo de 3 punten thuis.