Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Eerste driepunter voor Milan
Maarten Vandenabeele

AC Milan heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tot een goed einde gebracht. In San Siro werd Siena met 3-1 verslagen.

Ambrosini maakte het verschil na een kwartier: hij werkte een voorzet van Shevchenko (foto) in doel. Een kwartier later was de Oekraïner zelf aan het feest. Met een fantastisch doelpunt zette hij zijn ploeg op 2-0. In de slotseconden van de eerste helft kon Tudor profiteren van een gebrek aan concentratie in de verdediging: 2-1 en zo bleef alles mogelijk.

In de tweede helft bleef de score lang ongewijzigd maar toen de Braziliaan Kakà inviel, forceerde die de bevrijding voor de thuisploeg. Hij sneed in de 81e minuut doorheen de verdediging en klopte doelman Mirante: 3-1.