Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stadio Renzo Barbera
Palermo te sterk voor Inter
Maarten Vandenabeele

Al op de tweede speeldag van de Serie A heeft titelkandidaat Inter zijn eerste nederlaag opgelopen. In Siciliƫ kwamen de Nerazzurri 3-0 achter tegen Palermo en ondanks een ijzersterk slotoffensief geraakte de sterrenformatie uit Milaan niet meer op gelijke hoogte.

De thuisploeg was de volledige eerste helft de betere ploeg en kwam dan ook verdiend op voorsprong na 20 minuten. Corini schilderde een vrije trap heerlijk voorbij de Milanese muur en doelman Cesar had geen verhaal: 1-0 (foto).

Na de pauze gingen de Rosaneri gewoon op hun elan door. Terlizzi kopte in de 50e minuut een hoekschop tegen de touwen en Makinwa, in de zomer lang aan Inter gelinkt, rondde in de 67e minuut een tegenaanval af: 3-0!

De reactie van de bezoekers kwam via de ingevallen Cruz, die kon milderen tot 3-1 en 3-2. Het laatste doelpunt viel echter in de blessuretijd zodat Inter niet meer in staat was om de eerste seizoensnederlaag af te wenden.