asrAS Roma
lazLazio
Datum: 23/10/2005 20:30
Competitie: Serie A
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadio Olimpico
Romeinse derby in evenwicht
Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Romeinse derby in evenwicht
Foto: © SC

In een saai kijkstuk hebben AS Roma en Lazio de punten gedeeld. Beide ploegen verdienden geen overwinning in een wedstrijd die traditiegetrouw bol stond van de opstootjes.

AS Roma, de thuisploeg, probeerde het voortouw te nemen. Tot uitgespeelde kanssen leidde dat niet, Lazio sloot de gelederen goed. Toch kwamen de Giallorossi nog voor de pauze op voorsprong: Totti zette een 1-2 op met Montella en 'Il Capitano' schoot met buitenkantje rechts voorbij Ballotta: 1-0. Totti ging het doelpunt op een heel aparte manier vieren onder de Curva. Hij deed alsof hij in verwachting was door de bal onder zijn trui te houden: een verwijzing naar zijn zwangere vrouw.

Na de break moesten de Biancocelesti op zoek naar een doelpunt en onder impuls van een gedreven Di Canio werden de bezoekers gevaarlijker. Bij een voorzet van Cesar kopte Rocchi krachtig in doel: 1-1. De rest van de wedstrijd was een aaneenschakeling van overtredingen en discussies. Scheidsrechter Paparesta kreeg op een bepaald moment een muntstuk tegen het aangezicht vanuit het vak met Roma-supporters zodat de wedstrijd vermoedelijk nog een staartje krijgt.

Vooraf