Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stadio Marc Antonio Bentegodi
Winst voor 'de grote 3'

Op de 8e speeldag van de Serie A hebben zowel Juventus, AC Milan als Inter de 3 punten gepakt. De puntenkloof tussen de 3 blijft dus ongewijzigd.

Kampioen Juventus behaalde zijn 8e opeenvolgende overwinning: Lecce was een maatje te klein voor de Bianconeri. Ibrahimovic stond nog droog in het kampioenschap maar de Zweed maakte daar vanmiddag een eind aan: in de 1 tegen 1 met doelman Sicignano bleef hij cool en bracht zo Juve al na 9 minuten op voorsprong (foto). Die stand bleef ongewijzigd tot diep in de 2de helft. Juve was wat sterker gaan spelen en Mutu en Zalayeta zetten dat om in een ruime overwinning: 0-3.

AC Milan had niet veel overschot tegen Palermo. De Rossoneri bleven met 2-1 nipt de baas. De Sicilianen klommen op voorsprong in de 28e minuut: Caracciolo benutte een assist van Makinwa, 0-1! Milan leek niet onder de indruk want onmiddellijk volgde de reactie. Met een links vluchtschot van Gattuso stond het 2 minuten later al 1-1. Uiteindelijk zorgde Inzaghi voor het bevrijdende doelpunt. In de 77e minuut maakte hij komaf met al het blessureleed: 2-1.

Inter had op papier de moeilijkste opdracht: in Udine namen de Nerazzurri het op tegen het sterke Udinese. Toch controleerden de mannen van Mancini de partij na het doelpunt van Cruz, die de geblesseerde Adriano was komen vervangen, na 36 minuten. Wat de thuisploeg ook probeerde, uitgespeelde kansen kwamen er niet meer: de 0-1 bleef op het bord.

De meeste doelpunten vielen in Sampdoria - Siena. De bezoekers zijn verrassend sterk gestart in de competitie en bevestigden dit vandaag in Genua. Toch leidden de Blucerchiati aan de pauze: Flachi zette 7 minuten voor rust een penalty om (foto), maar de beelden toonden dat de voorafgaande fout wellicht buiten het strafschopgebied gebeurde. Direct na de pauze scoorde Locatelli tegen (1-1) maar kort daarna schoot Volpi een vrije trap in doel: 2-1. In de 70e minuut kregen de bezoekers op hun beurt een strafschop en Chiesa liet de kans niet onbenut: 2-2. Flachi probeerde om een nieuwe 11-meter te versieren maar scheidsrechter Girardi liet zich niet vangen en toonde de aanvaller geel. Die was het daar niet mee eens en protesteerde hevig waarop hij met rood mocht douchen. In de 83e minuut werd het 2-3 via Vergassola maar met een man minder kwam Samp toch nog langszij: alweer kreeg de thuisploeg een dubieuze penalty en Volpi zorgde voor de puntendeling, 3-3.

Livorno kwam de 5-0 klap van vorige week tegen Inter te boven door een zege tegen Reggina. Na een halfuur trakteerde Morrone zijn belager Tedesco op een trap en hij mocht inrukken: Livorno nog een uur met zijn tienen. Een kwartier voor tijd stond het weer gelijk in aantal spelers toen Mesto zijn tweede gele kaart ontving en de thuisploeg ging nog met de 3 punten aan de haal na een doelpunt van wie anders dan Lucarelli: 1-0.

Chievo klopte Cagliari met 2-1. Alle doelpunten vielen na de rust. D'anna en Obinna zetten de thuisploeg op 2-0 en de tegentreffer van Suazo kwam veel te laat om de overwinning van Chievo nog in het gedrang te brengen.

Treviso blijft allerlaatste na een thuisnederlaag tegen Empoli. Almiron zorgde voor de 0-1 ruststand. In de 2de helft scoorden Fava ( de tijdelijke 1-1) en Tavano, met een schitterend doelpunt: 1-2.

Vanavond sluiten AS Roma en Lazio met de Romeinse derby de speeldag af.